Msgr. Stanislav Zore: Tvoj današnji študij je namenjen človeku, ki ga boš srečal v prihodnosti. In zanj študiraj.

Ljubljansko stolnico so v ponedeljek, 8. 10. 2018, na slovesni maši ob začetku akademskega leta napolnili študentje, študentke, dekanje in dekani ljubljanske univerze, profesorji, škofje, duhovniki ter drugi verniki.

Ob 18.30 je v stolnici zadonela pesem posvečena svetemu Duhu, Ogenj, ki žge. Za čudovito in mogočno petje je poskrbel zbor MPP (Mladost Pesem Prijateljstvo).

Sveto mašo je daroval ljubljanski nadškof in metropoli msgr. Stanislav Zore. V homiliji je izrekel dobrodošlico in zaželel veliko blagoslova novima pastoralnima delavcema, dr. Romanu Globokarju, ki je prevzel skrb za univerzitetno pastoralo ter g. Matevžu Mehletu, ki prevzema skrb za mladinsko pastoralo.

Študente je ob evangeljskem odlomku spodbudil, naj bodo kot Samarijan, ki se je usmilil človeka, ki je ležal ob poti.

»Tvoj današnji študij je namenjen človeku, ki ga boš srečal v prihodnosti. In zanj študiraj. Če ne študiraš zase, če ne študiraš za življenje, študiraj za tistega človeka, ki bo ob tvoji cesti, kakor je bil  človek, ki je padel med razbojnike.«

Poslanstvo vsakega izmed nas je, da »ne gremo mimo«, vendar smo sočutni in s tem bolj učinkoviti.

Homilijo si lahko preberete tudi na tej povezavi: https://www.vaticannews.va/sl/cerkev/news/2018-10/msgr-stanislav-zore-naj-bo-vase-akademsko-leto-blagoslovljeno.html

Po koncu maše so vse povabili v bogoslovno semenišče, kjer smo si postregli z obljubljenim agape. 😉

Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali pri sveti maši in pomagali pri sami organizaciji.

Hvala nadškofu msgr. Stanislavu Zoretu, za darovano mašo in spodbudne besede v homiliji. Hvala zboru MPP za bogato bogoslužno petje. Hvala tehnični podpori za ozvočenje zbora. In hvala bogoslovnemu semenišču za pojedino in prostor za druženje.