Kaprije – duhovno počitniški teden

alt

Počitniškoduhovni teden: 19. – 26. avgust 2012

Naslov: »Primi bika za roge«

Glavno vprašanje s katerim se želimo v letošnjem počitniško duhovnem programu soočiti je: kako spoznati in sprejeti lastno krhkost ter na drugi strani kako si ob tem pomagati z vrlinami, ki so nam bile podarjene.

Vsebina nas bo popeljala v odkrivanje kreposti, ki nas vodijo, da delamo dobro: razumnost, pravičnost, srčnost, zmernost, vera, upanje in ljubezen. Nasproti krepostim pa stojijo grešna nagnjenja, ki nas nagibajo k zlu: napuh, lakomnost, nevoščljivost, jeza, nečistost, požrešnost in lenoba.

Medse bomo povabili preroka Mojzesa in se z njim odpravili preko puščave do obljubljene dežele.  Preko njegovega življenja bomo tudi sami zrcalili lastno življenje in odkrivali kje se bojujeta krepost in greh. Kaj premakne tehtnico na eno ali drugo stran?

Si upaš postaviti na tehtnico sebe? Ne boj se, Bog je v svoji velikodušnosti brez mere. Pridi, opogumi se in pridruži se skupini mladih kristjanov, ki bo to poletje v bratskem občestvu živela skupnost, veselje, globlja spoznanja in delila obveznosti družinskega življenja v preprosti hiši na Kaprijah.  

 

Ciljna skupina: študentje in mladi v poklicih od 18 – 35 let.

 

Voditelja:

Klemen Svetelj, študentski duhovnik v Ljubljani,

s. Metka Kastelic, sestra HMP

 

Info: Unipas, Poljanska c. 4, 1000 Ljubljana, www.unipas.si, 041/874 577 (Klemen), 031/736 214 (S. Metka)

 

Cena in plačilo

A. 73 EUR + 550 HRK – za člane Društva SKAM s plačano članarino

B. 94 EUR + 550 HRK – za vse ostale.

 

Prijave: Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine, Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana, 01/426-84-77, info@drustvo-skam.si

 

http://www.drustvo-skam.si/kaprije/program.php