Kaprije 2011

altSONCE, MORJE, DOBRA DRUŽBA… – TO SO KAPRIJE!!!

Prvi teden našega počitnikovanja na Kaprijah je za nami. Z eno besedo bi teden lahko opisali kot »nepozabno«.
Sicer začelo se je bolj slabo, saj nas je kar dober del poti proti Šibeniku pral dež, zvečer zaradi premočnega vetra nismo mogli izpluti s trajektom, pa smo šli nato z brzibrodom. Skratka, že začetek je napovedoval zanimiv teden, kar se je potem tudi uresničilo. Čeprav nam ni bilo prevroče, smo se lahko vsak dan kopali; zvečer ali ponoči je kakšna ploha dežja poskrbela, da se je dobro spalo; telo je imelo dovolj časa za počitek, duša je našla svojo osvežitev v duhovnem bloku; kuhinja, delo po skupinah ter družabne igre pa so gradile in utrjevale naše medsebojne odnose. Vse to smo začinili z igranjem kitare in petjem, z razvajanjem ob raznih sladicah
Biti kristjan v sodobnem svetu sploh ni težko, če bi bile naše življenjske skupnosti vsaj pol takšne, kakršna je bila skupnost, ki smo jo živeli na Kaprijah. Žal ni vedno tako, zato nam je bilo na koncu vsem težko, da se je naš teden tako hitro iztekel in nas je na pomolu že čakal trajekt za pot nazaj proti domu. Vseeno smo odhajali veseli, saj obogateni z izkušnjo iskrenih odnosov in prijateljstva vidimo, da je dandanes to še možno živeti in se za to truditi.
Če želite tudi sami doživeti nekaj podobnega, se nam v drugem terminu lahko pridružite. Prostora je še nekaj, vendar ne čakaj te s prijavo do zadnjega dne. Vabljeni!

 

Še nekaj vtisov, ki so jih napisali udeleženci sami:

•    …ZANIMIVI ljudje, NEOKRNJENA plaža, sončni vzhodi in zahodi, 6 okusov sladoleda, NAGOVARJAJOČE sv. maše, PRIPRAVLJENOST za pomoč v kuhinji in drugod, pripravljenost za igre in smeh, za petje in deljenje mnenj. Odlična priložnost za "odrinit na globoko", si vzet čas zase, za Boga in bližnjega. To in še več so KAPRIJEdopust z dodano vrednostjo. (Jasmina)

•    Nepozaben teden, s katerega sem se vrnila polna lepih vtisov, si obogatila možgane in dušo, prišla do kakšnega novega spoznanja  in srečala pol avtobusa čudovitih oseb, s katerimi smo si izmenjalii mnenja, se smejali, peli, kuhali, pospravljali, se igrali, plavali, sončili in sproščeno klepetali   :)) (Sabi)

•    Včasih se posamezniku zgodijo najlepši dogodki, ko jih nekako ne pričakuje. To nedvomno drži za Kaprije 2011. Izjemno lepa počitniško-duhovna izkušnja, kjer sem se res počutil sprejetega in kjer sem čutil, da šteje vsak še tako majhen prispevek vsakega udeleženca. Novi prijatelji, iskreno in sproščeno druženje in množica novih lepih spominov. Na Kaprijah sem se res počutil kot del skupnosti, ki mi je pomagala, da sem lahko na novo osmislil, kako živeti krščanstvo v mojem vsakdanjem življenju.  (Rok)

•    Na Kaprijah sem preživel zelo lep teden, s pravo kombinacijo druženja, pogovorov, razmišljanja, časa zase, molitev, družabnih iger… Vreme nam je bilo naklonjeno, ravno prav toplo in ne prevroče. Nekaj časa sem potreboval, da sem se navadil na počasnejši in bolj sproščen vsakdanji »urnik«. Teden je minil zelo hitro in mi prinesel nova spoznanja in spodbudo za naslednje izzive. Bogu sem hvaležen za vse, ki so bili prisotni, saj je vsak prispeval svoj delež, da je bil teden tako bogat. Še posebej hvala duhovniku Klemnu, ki je znal s svojim humorjem in pozitivnim pogledom v prihodnost razbiti še tako trdovratne bojazni; pater Miha je zapletene psihološke teme in ozadja jasno pojasnil; hudomušna in tekmovalna sestra Marija Irena pa je poskrbela za sproščeno vzdušje s kakšno šalo ali dogodivščino iz redovniških vrst. (Drago)