Skrivnost slavljenja

Slavljenje je molitev, s katero se čudimo čudežem Boga in v kateri pojemo hvalo, polno našega veselja. To je eden najlepših izrazov ljubezni nas, ki smo ustvarjeni, svojemu Stvarniku.

 

Več ...

Molitev Križevega pota

Največ zaslug za uveljavitev križevega pota s štirinajstimi postajami ima frančiškan Leonard Portomavriški, ki je živel med letoma 1676 in 1751. Z njim se pravzaprav sklene zgodovinski razvoj križevega pota, ki se je ustalil pri številu štirinajstih postaj. Paolo Girolamo Casanova, kakor se je imenoval pater Leonard pred redovnimi zaobljubami, se je rodil v pristaniškem mestu Porto Maurizio, ki je takrat sodilo h kraljevini Sardinije, danes pa je to italijanski kraj Imperia blizu Genove.

Več ...

Lectio Divina

alt

Vzemi si čas. Zavej se, kako zelo te Bog ljubi, kako ti kot svojemu ljubljenemu sinu ali hčerki želi najboljše. Želi ti povedati to, kar je zate resnično dobro. Prisluhni svojemu srcu, ki hrepeni po Besedi Očeta. Veruj, da Gospod to Besedo namenja danes prav tebi in da ti bo po njej na nek način spregovoril prav zate in za tvojo življenjsko situacijo.

 

 

Več ...

Molitev za darove Svetega Duha

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in prenovil boš obličje zemlje.

Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

 

Več ...

Češčenje Najsvetejšega

altOstajati pred Gospodom, pomeni zavedati se, da je pred nami On v resnični navzočnosti: v Telesu, Krvi, Duši in Božanstvu. Gospod Jezus je tukaj »pod podobo evharističnega kruha«.

 

Ostajanje pred Najsvetejšim se ne sme skrčiti na preprosto recitiranje molitev in formul, ampak v resnično čaščenje.

Več ...