Papeževa poslanica za 28. svetovni dan mladih

Letos bo v Rio de Janeiru potekal 28. svetovni dan mladih. Ob tem je papež Benedikt XVI napisal poslanico z naslovom: "Pojdite in naredite vse narode za moje učence" (prim. Mt 28,19).

Pridite in poglejte (Pip)

altSeptembra letos smo v Cerkvi na Slovenskem začeli novo pastoralno leto, v okviru katerega bomo na različnih nivojihod posameznih škofij, dekanij, župnij, skupin, redovnih skupnosti ter laiških gibanj, skupnosti in združenjproučevali Krovni dokument z naslovom Pridite in poglejte (PiP).

 

 

 

Poslanica Benedikta XVI. za 45. svetovni dan miru: Vzgajati mlade za pravičnost in mir

altV letošnji poslanici se je sveti oče osredotočil na temo: Vzgajati mlade za pravičnost in mir, saj je prepričan, da lahko mladi s svojim navdušenjem in idealizmom ponudijo svetu, zaznamovanem z gospodarsko in ekonomsko krizo, novo upanje.

Papež naslavlja svojo poslanico vsem, ki so kakor koli povezani z vzgojo ter jih spodbuja, „naj bodo pozorni do sveta mladih, mu prisluhnejo ter pravilno vrednotijo, da jim bodo lahko posredovali pozitivno vrednost življenja ter v njih prebudili željo, da mladi svoje življenje zastavijo v služenju za Dobro.“

Priporočamo, da prebereš poslanico tukaj.