Povezanost s Kristusom, Dobrim Pastirjem

Tako je Kristus za nas. Morda je to ena izkušnja krščanske razsežnosti, ki jo puščamo malo v senci, torej duhovna in čustvena razsežnost. Čutiti se povezami s posebno vezjo z Gospodom, kakor so ovce na svojega pastirja. Včasih preveč racionaliziramo vero in tako tvegamo, da izgubimo zaznavanje pečata tistega glasu, glasu Jezusa, dobrega pastirja, ki spodbuja in navdušuje. Kakor se je to zgodilo dvema učencema iz Emavsa, v katerima je gorelo srce, ko jima je Vstali med potjo govoril. To je čudovita izkušnja, čutiti se od Jezusa ljubljeni. Postavite si vprašanje: Se čutim od Jezusa ljubljen? Se čutim od Jezusa ljubljena?Za njega nismo nikoli tujci, temveč prijatelji in bratje. Pa vendar ni vedno lahko razločiti glasu dobrega pastirja, bodite pozorni. Vedno je namreč nevarnost, da bi nas zmedel hrup številnih drugih glasov. Danes smo povabljeni, da se ne pustimo lažnim modrostim tega sveta odvrniti od Jezusa, ampak mu, Vstalemu, slediti, kot edinemu resničnemu voditelju, ki daje smisel našemu življenju. (Papež Frančišek med opoldansko molitvijo na nedeljo Dobrega Pastirja, 7.5.2017)

Celotno besedilo.

Zadnje objaveDuhovne vaje v tišini 2017-18

»On je, ki te išče … ne ti Njega!«

»Oče je, ki me išče … ne jaz Njega!«

OSEBNO VODENE DUHOVNE VAJE V TIŠINI, MOLITVI, KONTEMPLACIJI BOŽJEGA OBLIČJA IN NJEGOVE BESEDE TI LAHKO POMAGAJO PRITI DO IZKUŠNJE PRVIH KRISTJANOV PO KRSTU: »SAMO V NJEM SMO ODREŠENI!«

Preko nagovorov, molitve ob Božji besedi, pogovorov z voditeljico se učimo Božjega pogleda. Znova odkrivamo svoj krst; odpiramo se Svetemu Duhu, da bi v nas oživil novo življenjein nam dal živeti kot notranje svobodni, odrešeni kristjani, vključeni v življenje Svete Trojice in Cerkve.

Datumi:

19.-23.7.2017

30.8.-3.9.2017 (za pare

21.-26.9.2017

7.-10.12.2017 (advent)

15.-18.3.2018 (post)

Marijin dom, Partizanska c. 6, Bled

Informacije in prijave: www.hmp.si